9. marraskuuta 2018

Syksyn projekteja





Ihastuin tähän lankaan jo viime vuonna ja loppukesällä kun sille löytyi sopiva malli, oli pakko hakea yksi kerä tätä Scheepjes Whirl -langan Dendelion Munchies:ia. Ja mallihan on jo kerran naulottu Dotted Rays, tällä kertaa chevron-reunuksella. 



Jo neulomisvaiheessa tämä oli herkullisen värinen.



Toinen puuvillainen takki valmistui hiljattain ja sitä on pidetty kerran. Monista sovittamisista huolimatta hihoista tuli vähän liian lyhyet. Harmillista, kun puuvilla ei vielä sillä tavalla veny, että asian voisi helposti korjata. Lanka meni melkein viimeistä metriä myöten ja koska Dropsin värierät vaihtelevat tunnetusti tosi paljon, uutta kerää en ole lähtenyt vielä metsästämään.

Malli (Welcome, September) sinänsä on ihana ja nurjalla neulotun päällipuolen ansiosta vähän tavallisesta poikkevan näköinen. Hihat neuloin ohjeen vinkin mukaan "sisäpuolelta", jotta ei tarvinnut pelkkää nurjaa pyörönä posottaa.



Välityönä tein pikaisesti tilauksesta yhdet värikkäät lapaset. Pirteät tuli ja lapasethan on ihanan nopeat neuloa!



Tämä väripläjäys alkoi seuraavaksi houkutella niin paljon, että uusi huivi piti pian saada puikoille.



Syntyi Building Blocks, Stephen Westin kahden vuoden takainen mysteerineulontamalli. Miten tulikin yhtäkkiä syksyllä himo, että tämä huivi pitää tehdä. Joskus kai asiat kypsyy alitajunnassa ja melkein salaa putkauttaa ilmoille ajatuksen uudesta huivista.

Langat tässä ovat Hedgehog Fibresin Sock värissä Bramble (vaalea), Rowan Fine art (ruskea), Malabrigon Mechita värissä English Rose ja keltasipulinkuorilla itse värjätty Dropsin Baby merino.




Syyslomareissulle tarvittiin pieni työ ja saihan siinä olla väriäkin. Otin mukaan Regian 6-fädigin herkkuraidoilla. Simppelin pitsikuvion olen napannut jostain, mutta en muista mistä. 

Nyt on puikoilla vastapainoksi jotain neutraalimpaa, vaikka ankea marraskuu vaatisikin värikästä. Täytyy tyytyä silittelemään värikkäitä vyyhtejä ja suunnittelemaan, mitä niistä neuloisi.




1 kommentti:

  1. Ihania ja niin kauniita värejä! Tuo ensimmäinen huivi on kuin auringon kajo kaamosajan päätteeksi, niin hieno.

    VastaaPoista