11. syyskuuta 2018

Puuvillaneule & JämähuiviNeuloin jokunen vuosi sitten Dropsin Paris -puuvillasta neuletakin, jota olen pitänyt paljon ja todennut sen hyvin monikäyttöiseksi.  Nyt kun heinäkuussa oli taas kaikki ko. puuvillat alessa, hamstrasin langat kahteen neuletakkiin. Hinta ei kyllä päätä huimaa, yhdet takkilangat oli reilusti alle kaksi kymppiä. Toiset langat on tummanruskeat ja niistä on tekeillä nimeltään ajankohtainen ´Welcome, September´. 


Dropsin malleista ei nyt löytynyt mieleistä ja kun en ihan samaakaan viitsinyt uudelleen tehdä, etsin Ravelrystä sopivia ehdokkaita. Joji Locatellin ´Gather Together´ on suunniteltu villalangalle, mutta koska paksuus täsmäsi, uskalsin toteuttaa sen puuvillaisena. Kaarroke viehätti ja oli oikein mukava neulottava. Ohjeen mukaan olisi kaarrokkeen jälkeen tullut neuloa ensin helma ja hihat ja sitten vasta kaulus, mutta tein ensin kauluksen. Neuleen sovittaminen oli näin helpompaa. Mitään muokkauksia taskujen poisjättämisen lisäksi ei tarvinnut tehdä, helman lisäykset olivat juuri sopivat ja muutkin ohjeen mitat täsmäsivät. Monet rakastavat taskuja ja haluavat sellaiset mekkoihin, villatakkeihin ja joka paikkaan. Itse en taskuja käytä, joten ei tarvinnut kauaa pohtia niiden poisjättämistä. Napeiksi valitsin puiset, punosta jäljittelevät napit, jotka ei kyllä kovin hyvin kuvasta erotu. Tästä tuli kaikkinensa superkiva ja uskon, että päätyy ahkeraan käyttöön!

Lanka: Drops Paris
Puikot: 4,5 mmJos ei ole huivia puikoilla, kärsin hyvin pian vieroitusoireista. Onni on, että lankalaatikosta löytyy jämäpallosia eikä aina tarvitse lähteä ostoksille. Ihastuin tämän huivin värimaailmaan ja jotain vastaavaa löytyi omista varastoista. Kuvassa ylimmäisenä oleva kerä ei ollut varsinainen jämä, sillä se oli lähes täysi vyyhdillinen, mutta sen väri on ollut ongelmallinen yhdistettävä oikeastaan minkä tahansa langan kanssa. Ruskeiden ja keltaisten kanssa se on liian punainen, vaaleiden kanssa liian outo ja tummien kanssa liian pliisu. Kaverin se kuitenkin löysi purkulangasta, jossa on tummia punaisen, ruskean, ja mustan sävyjä. Raitalangat eivät sitten olleetkaan enää kovin suuri haaste.Malli on simppeli, vino pitkula. Huivi aloitettiin neulomalla raitoja kaikilla raitalangoilla tummimmasta alkaen. Sitten olisi pitänyt neuloa pitkät pätkät kahdella päävärillä peräkkäin niin, että kutakin väriä olisi toisinaan ollut isokin blokki. Tämä suunnitelma ei nyt miellyttänyt, vaan jatkoin samaa raitakuviota niin, että taustalla kulki ensin vaaleampi pääväri ja lopuksi tummempi.

Toimi muuten hyvin, mutta yksi valitsemani raitalanka ei oikein sovi yhteen kaikkien muiden kanssa. Tuo vaalea, himmeä beige (kolmas väri oikealta) on Dropsin Nordia, joka kerällä näytti käyvän huiviin hyvin. Ei sitten käynytkään : ( En kuitenkaan viitsinyt enää purkaa, kun olin jo hyvän matkaa posottanut eteenpäin. Oikeastaan aika yllättävää, että langan kiiltoaste merkitsee kokonaisuudessa noin paljon! Tässä hän nyt pötköttää pitkin pituuttaan. Tämä tumma punainen, Hedgehod Fibresin ´Truffle` on kyllä melko herkku : )


Malli: Time Trades
Langat alhaalta ylöspäin (alkaen raitalangoista):
Malabrigo Sock värissä Chocolate amargo
Malabrigo Mechita värissä Sand bank
Drops Nord, beige
Hedgehog Fibres Skinny Singles värissä Film noir
Roean Fine art värissä Elm
Ekstra-Motek Viki
Hedgehog Fibres Sock värissä Truffle
Puikko: 4 mm8 kommenttia:

 1. En kestä, miten kaunis neuletakki. Ja vielä valkoinen <3. En varmaan muuta käyttäiskään, jos mulla olis tollanen (ja just nyt toivoisin, että oliskin, koska olen taas pulassa, kun kelit viilenee ja kaikki mun vähänkään nätit vaatteet on liian kesäisiä).

  Ja olet kyllä mahdoton huivintekijä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo tää on just tää, että villa on vielä vähän kuumaa, mutta jotain pitäis päällensä keksiä. Näitä aikoja, jolloin ottaa aamulla töihin takin mukaan, mutta unohtaa sen iltapäivällä naulakkoon. No onneksi ei oo niin vakavaa, vaikka tuleekin itselle vähän urpo olo.

   Luulisi joo, että tämä valkoinen menee kivasti ympäri vuoden. Vaikka huivien kanssa : )

   Poista
 2. Aaaah miten ihana huivi ja ihana neuletakki! Hei kiitos ideasta, mietin juuri jotain kivaa kaarrokeideaa takkiin, jota neulon, mutta olin älynnyt pohtia ainoastaan kirjokuvioita, en kohoneuletta. Tuollainenhan siihen tulee! Ihanaa!
  Huivi on järkyttävän himottava myös. Ihanaa, kun laitat ohjeiden linkit :-) Kuvista ei kyllä värin/kiillon epäsopivuus erotu, tuo punertava herkkuväritys sen sijaan erottuu niin, että vesi herahtaa kielelle. Sun ratkaisu kuulostaa (ja näyttää) paljon paremmalta kuin väriblokit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista palmikoista tulee aika voimakkaat kelttiläis-vibat, eikä se ole ollenkaan huono asia! Oon ihan rakastunut kaikenlaisiin kaarrokkeisiin, Dropsillakin on kivoja kaarroketakkiohjeita monille eri lankapaksuuksille. Kirjoneulekaarroke vasta okin ihana, toki palmikot niihin piristävä poikkeus.

   Tää huivi on just sitä samaa simpukkakuviota, jota sullakin on puikoilla. Niin kiva kuvio, simppelillä tavalla aika monimutkaisenkin näköistä jälkeä. Soveltaminenkin on yleensä palkitsevaa, tuleepahan oman näköistä. Ettei tartte tehdä väriblokkeja, jos ei taho!

   Poista
 3. Huivi on aivan ihana ja kaikki sen värit näyttävät hyvin toisiinsa sopivilla. Kaunis on neuletakkikin, eikä langat hinnalla pilattuja. Kohoneule tekee takista tyylikkään vaikka parempaankin tilaisuuteen.
  Kumma, että niitä taskuja vaatteista aina etsii, vaikka vähemmän tarvitsee. Ulkotakeissa taskuilla on käyttöä, mutta eipä tule neuleiden taskuihin tavaroita tai käsiä tungettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä puuvillatakkeja on ihan kiva tehdä, kun tietää, että niille tulee käyttöä. Vaikka onhan puuvilla vähän kovempaa ja joustamattomampaa neulottavaa kuin villa, käy siis hieman enemmän sormille. Mutta välilä voi ottaa pehmeälankaisen huivin puikoille sormia lepuuttamaan.

   Poista
 4. Hurmaava takki! Ja puuvillaneule voi vielä osoittautua yllättävän käytettäväksi, kun ei kuumottele eikä kutittele! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin juuri, puuvilla on aika kiva käytössä, varsinkin ns. välikausina ja kesällä. Valkoinen tosin on arka ja sitä pitänee pestä useammin. Ja märkä puuvilla taas kuivuu ikuisuuden... No täytyy koittaa olla sottaamatta!

   Poista