9. marraskuuta 2017

Pitsiä ja siksakkia

Tauti nimeltä huivihulluus on taas ollut aktiivisessa vaiheessa. Melanie Bergin mallit kiehtovat aina, ja varsinkin tämä jämälankoja hyödyntävä malli poltteli neulejonossa jo keväästä alkaen.Mallista järjestettiin KAL, joka alkoi 5.10 ja päättyy tänään. Olin vähän myöhäisherännäinen ja aloitin vasta 30.10. Onnekseni meillä oli yksi seminaaripäivä marraskuun alussa, jolloin huivi edistyi kivasti. Valmista tuli hyvissä ajoin ennen KAL:in loppua, 5.11.Tiesin heti, että tästä tulee kiva huivi. Kaikki langat on omasta stashista, pohjana Rowanin Cotton Woolia, jostain alekorista bongattu. Raidat taas kertovat jokainen omaa tarinaansa, sillä niitä kaikkia on käytetty jossain toisessa huivissa.

Pingottaminen teki tälle huiville ihmeitä, ennen sitä se oli varsinainen ruttumytty. Kastelin huivin hyvin ja levitin kylppärin lattialle kuivumaan. Kiskoin alareunan sakarat niin teräviksi, kuin ilman neuloja saa, ja hyvä tuli.Tässä taitaa olla uusi lempihuivi!

Malli: Mairlyndin True Colors
Puikot: 4 mm
Langat:

MC: Rowan Wool Cotton / String
CC1: Koigu KPPPM / 934 P 
CC2: Hedgehog Fibres Sock / Fool´s Gold 
CC3: Hedgehog Fibres Skinny Singles / Pollen 
CC4: La Bien Aimeé Merino Singles / Happy accident 
CC5: Knitlob´s Lair Väinämöinen / Kahvi 
CC6: madelinetosh Tosh Merino Light / Leopard 
CC7: Malabrigo Yarn Mechita / Sand bank 
CC8: Malabrigo Yarn Sock / Turner 
CC9: Hopeasäie Sukka / Chartreuse 
CC10: Knitlob´s Lair Tuulen Tytär / Öljypuu4 kommenttia:

 1. Voi pökräys, apua miten iiiiiiiiiiiiiiiihana! Värit ♥ Kuvio ♥
  Tuo on kyllä ihan huippu. Järkytyin, missä tahdissa olet sen tehnyt - siis muutamassa päivässä :-D Mä koin olevani huippunopea, kun sain huivin tehtyä kolmessa viikossa, se oli varmaan ennätys. Sain tässä juuri valmiiksi helmikuussa aloitetun neuletakinkin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ihmettelin lopulta itsekin, miten nopeesti toi valmistui. Toisaalta, jos ei tee mitään muuta kuin neuloo ja käy töissä (ja yhtenä työpäivänä neuloo) niin sitten valmistuukin nopsaan. Toisaalta tässä yhtenä iltana neuloin vain vähäsen yhtä tilkkua ja tajusin, miten paljon sitä saa aikaan kaikkea muuta.

   Nää tän suunnittelijan huivit on kyllä tosi kivoja!

   Poista
 2. Aivan ihana huivi!!!!
  Työt, joihin voi upottaa olemassa olevia lankoja ja vieläpä jämälankoja, ovat ihanteellisia välitöitä. Huivistasi tosin ei voi sanoa, että se olisi mikään välityö. Kyllä olet taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Erityisen palkitsevaa oli tuo jämien käyttö. Muutama nöttönen loppui kokonaan, joistakin jäi vielä vähän jäljelle.

   Poista