29. kesäkuuta 2017

Muutamat huivit




Hupsista, huhtikuussa viimeksi päivitetty blogia. Neulottu on kuitenkin koko ajan, ihan joka päivä. Huivit on edelleen se mieleisin kohde, niitä vaan syntyy ja syntyy.

Maaliskuussa valmistui mysteerineulonta Marled Magic ja aika pian sen jälkeen kävi ilmi, että toukokuussa starttaisi Joji Locatellin mysteerineulonta Starting Point. Projektiin menisi viittä väriä lankaa ja jo värien suunnittelu oli hurjan kivaa. Valintaan oli hyvät ohjeet: mikä väri olisi hyvä olla vaalea, mikä tumma ja toisaalta yhdeksi väriksi sopisi tosi hyvin speckled lanka. 



Maltoin ottaa lankavarastosta käyttöön muutaman ihanuuden ja niiden kaveriksi muita sopivia. Huivia aloitettiin heti neulomaan kahtena samanlaisena kappaleena. Aluksi melko kapeita raitoja ja myöhemmin sitten leveämpiä. Leveämmät raidat tuntui kapeiden jälkeen kovin oudoilta ja pohdin jo mahdollisuutta tehdä niiden tilalla ohuenpia. Onneksi pitäydyin kuitenkin ohjeessa ja luotin suunnittelijaan, kokonaisuus on nimittäin erittäin tasapainoinen kapeiden ja ohuiden raitojen vuorotellessa. Lopuksi kaksi kappaletta yhdistettiin neulomalla sivukolmiot. Valmiista huivista on siis melko vaikea päätellä, mistä se on oikein aloitettu!


Lopuksi lisäsin vielä huivin nurkkiin pienet tupsut, kun jotenkin ne mielestäni sopi siihen hyvin. Huivi on valtaisan kokoinen (180 x 60 cm) ja toistaiseksi olen pitänyt sitä hartioilla ekan kuvan tapaan. Ehkä talvipakkasilla sen voisi kietoa paksumminkin kaulan ympärille. Huivin värit saa edelleen väristyksiä aikaan kaikessa ihanuudessaan. 

Malli: Starting Point (Joji Locatelli)
Langat: Fyberspates Vivacious, valkoinen
madelinetosh Twist light, Glazed Pecan
iKKe BFL Sock, Savanna
madelinetosh Tosh Merino Light, Leopard
Bom Bom Yarns Sock, Stone Cold Crazy

Puikot: 4mm



Taisi olla näiden mysteeriprojektien välissä kun valmistui tämä harmaa huivi. Malli on Melanie Bergin Spark of Grey. Lankoina madelinetoshin Tosh Sock värissä Leopard ja Twist Light värissä Silver fox. Puikot oli 4 mm.



Huivin mallikuvio on todella kivaa pintaa, vähän se toki vaati keskittymistä neuloessa, mutta kaiken kaikkiaan oli kuitenkin ihan simppeli. Leveä reuna on myös hauska.



(näkyykö kello?)


Kevään kädentaitomessuilta Wanhasta satamasta ostin tuollaista liukuvärjättyä lankaa, oli nimeltään Lammy Color Magic. Puolet on puuvillaa, puolet akryyliä. Ihastuin erityisesti väreihin ja olihan neulominen myös mielenkiintoista, kun värin tummuusaste vaihtui työn edetessä. 

Huivi aloitettiin neulomalla noin miljoona pompulaa ja poimimalla sitten reunasta melkein yhtä monta miljoonaa silmukkaa. Ohjeen mukaan muoto olisi tullut lyhennetyillä kerroksilla, mutta en voinut toteuttaa sitä niin, sillä lopuksi koko yläreunaan olisi tullut tummimman ruskea raita, joka ei olisi näyttänyt kivalta. Sovelsin sitten itse ja kaventelin toisesta päästä silmukoita vähän tiheämpään, mitä toiseen päähän lisättiin.




Malli: The way from Brighton (Joji Locatelli)
Lanka: Lammy color magic



Sitten vielä tyttären huivi! Hän ihastui tähän lankaan ja siihen piti sitten löytää sopiva malli. Koska lanka on itsessään noin runsas, malli saisi olla simppeli. Päädyimme vanhaan kunnon Nurmilintuun.

Kuvat huivista saimme samalla, kuin rippikuvatkin. Siksi noin hieno mekko : ) Langan värin nimi on Bubble, joten oli ihan pakko puhallella samalla vähän saippuakuplia.



Malli: Nurmilintu
Lanka: Hedgehog Fibres Twist Sock, Bubble
Puikot: 4mm












5 kommenttia:

  1. Oi, miten kauniita! Ihan jokainen. Tuo ensimmäinen vie ajatukset inka-kulttuuriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon : ) Tosiaan onhan se vähän inkahuivi!

      Poista
  2. Oot kyllä uskomaton kutoja siis neuloja!
    Upean iihana tuo ensimmäinen huivi, minulle myös tuli inkat siitä mieleen Inka 😅
    Söötti huivi tytöllä ja söpö juhlamekko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena : ) Hulluna täällä aina neulotaan. Juhlamekko oli hyvä löytö, tosi kaunis malli ja kiva väri. Ja sopii huiviin : ))

      Poista
  3. Upeita neulomuksia! Tuollainen mysteeriprojekti mahtaa olla jännittävää. Mukavaa heinäkuuta!

    VastaaPoista