7. joulukuuta 2015

Joulukalenterisukat 2015, viikko 1Olen ollut viime aikoina laiska bloggaaja, pahoittelut siitä! On täällä neulottu ja jotain valmiiksikin saatu, mutta kuvia ei tekeleistä ole otettu. Joululahjaneulontakin on ollut hyvin hidasta, parit lapaset on valmistuneet, mutta niitä ei ole edes päätelty. Onhan tässä vielä hyvin aikaa ; )

Jälleen aloin tekemään Jämälankajoulukalenterisukkia, joiden ohjeet ja päivittäiset värivihjeet löytyvät Missä neuloimme kerran -blogista. Tänä vuonna sukkaan käytetään yhtä väriä pohjaan ja jokainen raita sisältää kirjoneuletta. Pohjalankani on Alize Superwashia, joka kuitenkin sisältää nailonvahvistuksen.

1. päivän raita neulottiin väriympyrän mukaan. Tein sukkaa kuuden aikaan illalla ja sen perusteella raidan kuviosta tuli omenanvihreä. Tai no, yhden kerroksen mittaisessa raidassa ei kai voi varsinaisesti kuviosta puhua...
2. päivänä raitakuvio tehtiin binäärilukujen ja heksadesimaalilukujen mukaan. Syntymäpäiväni antoi binääriluvun 100100101101100111 ja se sijoitettuna numerot päinvastaisiksi kääntämällä heksadesimaalilaskuriin antoi koodin 1B493, jonka väri oli sellainen sinivihreä. Juuri hankala väri mulle, mutta ehkä jämistä löytyisi joku vähän siihen vivahtava. Kuitenkin vaan kaksi raitaa kyseessä, eli kuvioon voi upottaa melkein mitä vaan sinivihreään vivahtavaa.
3. päivänä kuvion väri tuli valita päällä olevista vaatteista.
Oliivinvihreää!4. päivän vihje oli selkeä ja simppeli: raita neulotaan sen mukaan, mina vuonna on liittynyt Ravelryyn. Liityin vuonna 2009, joten päivän väri on violetti. Käytin viime vuoden jämälankavaihdosta saamaani violettia Väinämöistä. 

5. päivänä raita piti neuloa lempihyväntekeväisyysjärjestön logon väri(e)n mukaan. Hetken löi tyhjää, kun kaikki mieleen tulevat oli jotenkin sinisiä tai turkooseja, joita en nyt halunnut käyttää. Päädyin mustaan ja valkoiseen WWF:n mukaan.

Itsenäisyyspäivänä piti valita väri ensimmäisen linnan juhlissa nähdyn puvun mukaan. Onneksi Jennillä oli fuksiaa, sillä ensimmäisillä vierailla kun ei juuri kovin värikkäitä pukuja yleensä ole.

Sukat ovat jo tässä vaiheessa hurjan kivat, mutta kauhean mielelläni neuloisin kohta jotain keltaista tai oranssia! Kun raitojen kerrosmäärä kasvaa, tulee kuvioihinkin enemmän mahdollisuuksia. Ai että, tämä on kiva projekti : ))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti