18. syyskuuta 2015

Pohjolan kesä


Pohjolan kesästä ei ole jäljellä kuin muistot, mutta minun versioni kesäpaidasta onkin melko syksyinen. Alkuperäinen väristys on nimittäin kirkkaan valkoinen turkoosilla koristeraidalla. Langan harmaa on pikkuisen meleerattu, joten se tuo paitaan kivaa elävyyttä. Ja mikä pehmeys! Jouduin käyttämään aika isoja puikkoja (5 mm), jotta sain tiheyden täsmäämään. Siksi neulos on kuohkeaa ja kevyttä ja samalla ah, niin pehmeää.

Malli: Nordic Summer (ilmaisohje Dropsilta)
Lanka: Drops Baby Merino
(Kokoon L 7,5 kerää vaaleampaa, 0,5 kerää tummempaa)
Puikot: 5 mm, reunuksiin 4 mm

Eilisessä kauniissa sumusäässä tuli kivoja kuvia, jotka on ottanut 15-vuotias poikani. Aika onnekasta, että perheestä löytyy kuvauksesta kiinnostunut assistentti!
Paidan kaula-aukko on melko laaja, mutta eipähän sitten ainakaan purista. Ja juu, tietysti onnistuin hankkimaan paitaan merinolangat juuri ennen kuin alkoi merinomania (-25%). Höh! No, onneksi Dropsin langat ei ole hinnalla pilattuja. Ja tulipahan hyvä syy hankkia langat seuraavaan neuleeseen ; )
6 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika miten kaunis! Ja ihanasti ransunvärinen ;-) Näyttää ja kuulostaa ihan lempipaidalta. Taidan kurkata mallia, vaikka tähän aikaan pitäisi ainoastaan keskittyä tekemään joulumyyjäishanskoja. Kiitos linkistä!
  Upeat kuvat! Pojallasi on silmää. Ja kauniit vaaleat hiuksesi ja sammaleinen metsä ovat niin ihanat, luonnollisen värinen puserokin on niin harmoninen siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja kehuista : ) Niin tosiaan, tuota väriähän voi Ransuksikin kutsua!

   Paidasta tulee luultavimmin yksi lempivaatteista. Ja metsä on ihanan värinen juuri nyt : )

   Poista
 2. Voi! Silmän- ja sielunkaima neule! Ihana, en lakkaa huokailemasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan auta muu kun laittaa puikoille oma Pohjolan kesä : )

   Poista