14. tammikuuta 2015

Pipomania
Apua, musta on kovaa vauhtia tulossa hullu piponainen. Niitä vaan syntyy, ilman että voin sitä estää!

Fuegon tein myös valkoisena, tällä kertaa tyttärelle, joka ihastui malliin. Isommalla tupsulla, kun lankaa ei tarvinnut säästellä ja varjella ; )

Malli: Fuego Hat
Puikot: 4,5mm
Lanka: Drops Nepal (Tupsussa myös Extra Merino Bigiä)Alkuperäinen idea Lumipallopipoon on Novitalta, mutta oman piponi tein Prosessineulojan ohjeella. Käyttämäni lanka (Schachenmayr Original Extra merino Big) oli paksumpaa ja puikotkin isommat (6mm), joten myssystä tuli todella löysä. Mutta on se hyvä päässä, ei aina tartte pipon kiristää ; )Tämä pipon malli taas on ollut jonossa jo pitkään, odottelemassa arvoistaan lankaa. Kiva tuli tästäkin, varsinkin ilmapallon päällä blokkauksen jälkeen. Ohjeen mukaan olisi pitänyt neuloa takakautta kaikki oikeat silmukat, mutta resorin kohdalla en tätä hiffannut ja aina-oikein -neuleen kohdalla taas en viitsinyt vaivautua, koska siihen olisi mennyt ihan liikaa aikaa enkä usko, että lopputulos olisi ollut edes näkyvä. Kuvion kohdalla sentään tein oikeat silmukat takakautta, muuten tuo kuvio ei oikein olisikaan ollut hyvä (juu, kokeilin ja vahingosta viisastuin...)

Malli: Mont-Royal (ilmaisohje Ravelryssä)
Lanka: Sweet Georgia Yarns Superwash Sock, väri Ginger
Puikot: 2,5mmElliä ei kovasti jaksa pipo kiinnostaa.Sitten kovan onnen raitapipo: Kolmannella kerralla tästä vasta tuli pidettävä. Kaksi ensimmäistä versiota olivat liian tiukkia ja siksi rumia. Purin kaiken vielä kerran ja otin käyttöön paksummat puikot ja isomman silmukkamäärän (94). Ja nyt voi tätäkin pitää. Malli on omasta päästä, kavennukset lumipallopipoa mukaillen.

Lanka: Scachenmayr Original Extra Merino Big
Puikot: 6mm

Nyt on työn alla kovan onnen huivi toisella neulontakierroksella ja taitaa vaatia vielä kolmannen kokeilun oikeaksi malliksi. Pipoja ei taida nyt olla puikoilla ; )10 kommenttia:

 1. Ihania pipoja jokkainen. Ja eihän pipoja voi olla koskaan liikaa? Mun mielestä ainakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, pipoja on hyvä olla vähän joka paikasa helposti saatavila ja tietenkin jokaiseen asuun ja mielialaan sopiva on hyvä olla!

   Poista
 2. Voi että, pipoja vaan tulee kuin sadun puurokattilasta :-D Aivan ihania! Tuo oranssi on hurjan kaunis ja sointuu hienosti Ellin väreihin, vaikka hän ei itse sitä noteeraakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt niitä pulppuaa! Viime vuoden neljän pipon saldosta järkyttyneenä tämän vuoden tilanne täytyy korjata heti alkuunsa. Niin tosiaan, inkiväärinoranssi on ihan Ellinkin väri : )

   Poista
 3. No mutta, ei myssyjä liikaa voi olla :). Varsinkaan kun ovat noin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla! Sit on kans tärkeetä, että on kireitä ja löysempiä ; )

   Poista
 4. Eihän tuollaisesta pipomaniasta ole haittaa ollenkaan, kun sato on noin upeaa. Tykkään tuosta lumipallopiposta. Oletko kutonut valkoiset hiutaleet peruslangan mukana vai kirjonut ne jälkikäteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei haittaa mania, huvittaa vaan lähinnä ; ) Kirjoin valkoiset pallerot jälkeenpäin kaksinkertaisella langalla. Oikeastaan niistä tuli vähän kukkasen näköisiä.

   Poista
 5. Voi vitsi, kuinka tuottelias olet! Hienoja pipoja ihan jokainen ♥.

  VastaaPoista
 6. Oletpa tehnyt viime aikoina kauniita käsitöitä, päätä, jalkoja, käsiä ja vartaloakin lämmittämään. Ihania neuleita, kauniin värisiäkin, taidetta suorastaan. (Tässä ja edellisissä postauksissa.)

  VastaaPoista