7. tammikuuta 2015

Paulie, pipa ja hanskat


Lokakuussa aloittamani Paulie valmistui kuin valmistuikin vielä viime vuoden puolella! Taisi olla vuoden vika päivä, kun ompelin napit paikalleen. Kuvat saatiin otettua loppiaisen kauniissa auringonpaisteessa.

Malli: Paulie (ilmaisohje Ravelryssä)
Puikot: 3mm
Lanka: Drops Baby Merino
Lanka oli erittäin mukavaa neulottavaa, vaikka mallin yksitoikkoisuuden takia projekti tietysti vähän venahtikin. Hihojakin vaan riitti ja riitti... Lopputulos on kuitenkin mieleinen ja toivon, että tälle tulee paljon käyttöä!
Vuoden vaihduttua kaivoin ihkulangat esille ja muutaman ihkuohjeen niiden kaveriksi. Tähän malliin rakastuin päätä pahkaa heti sen nähtyäni ja langaksi sille kelpasi Brooklynistä tuomani superihkulanka.
Malli: Fuego Hat (maksullinen ohje Ravelryssä)
Lanka: Dream in Color Classy, väri: November Muse
Puikot: 4mm ja 5mmLanka tosiaan on unelmaisen ihanaa, pehmeää ja ihan täydellisen väristä! Kyllä nämä käsinvärjätyt semisolidit on vaan kivoja : ) Tupsu on nyt vähän pikkuruinen, mutta en vaan raaskinut käyttää enempää tuota lankaa ; ) Huomasin kuitenkin tupsua tehdessäni, että täydellisestä langasta tulee myös täydellinen tupsu.

Pojalle lupasin neuloa kunnon villatumput vielä ennen vuodenvaihdetta. Malli ja lanka on itse valittu ja tärkein kriteeri oli peukaloaukot kumpaankin lapaseen. Niinpä kuuliaisena posottelin ekan hanskan valmiiksi ja tyrkkäsin sovitukseen. Muuten oli kuulemma hyvä, mutta missä se peukaloaukko on...? Oho hups, unohtui tehdä. Nopeastihan sen peukun sitten purki ja teki uuden entistä ehomman. Aika väljät tuli hanskoista ja harmi, ettei peukaloaukkojen takia alla voi pitää toisia ohuempia. Jos olis oikein reipas, niin voisi neuloa vuoret noihin, ja niihin myös peukkuaukot.

Malli: Mittens for the Fishermen (ilmaisohje Ravelryssä)
Lanka: Bovikin villalanka, ostettu Fiskarsin markkinoilta
Puikot: 4mmHyvin toimii in action : )

4 kommenttia:

 1. Täältä tulee piponnosto ihanan takin neulojalle :). Mun tekemänä siitä olis varmaan tullut lyhythihainen versio.. Jos olisin jollain konstilla sinne asti sinnitellyt. Nykyään kun ei synny enää edes lapasia tai sukkia. Tuli vissiin kudottua nuorena tyttönä kiintiö täyteen ja joko ennenvanhaan oli langat kestävämpiä tai sitten monesta eri langasta kuvioiduista tulee jotenkin sitkeää sorttia, koska meidän pojilla on käytössä noin 30 vuotta sitten kutomiani tumppuja edelleen :). Ilahduttavaa.

  Iloista ja kaikinpuolin kivaa tätä vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on miehen isoäidin tekemiä sukkia vielä monet käytössä, eikä kulumisen merkkejä juuri näy. Ollut hyvää lankaa tarjolla silloin, tosin valikoimaltaan varmasti kovin suppeaa. Ehdithän sä sitten eläkepäivillä sitten kiikkustuolissa taas kutoa ; )

   Poista
 2. Tuo pipolanka on tosiaan kaunista, mutta niin on langasta valmistunut pipokin. Sinä olet kyllä taitava ja ahkera kutoja. Villatakin neulominen on jo sen verran iso projekti, ettei sitä parissa illassa valmiiksi saa. Nuorempana tuli tehtyä villapuseroita ja isoja töitä, mutta tällä hetkellä inspiraatio riittää niihin villasukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin on kyllä kivempi tehdä pienempiä ja nopeamppia töitä, kuin isoja. Voi tietysti olla, että kohta kolahtaa taas joku villatakkiohje tai -lanka niin paljon, että se pitää tehdä. Huivi on sellainen välimuoto työn suuruudeltaan, nyt juuri huokuttelis hirveästi yksi kiva malli...

   Poista