7. tammikuuta 2014

Kasvitieteellistä kauneuttaKävimme viime sunnuntaina retkellä kasviteteellisessä puutarhassa, koska mieheni kuuli radiosta että siellä oli jonkin sortin "näyttely" joulumausteista. Olin itse koko ajan menossa Kaisaniemeen, mutta jostain syystä kuski halusi siihen Lintsin lähellä olevaan. Se oli väärä paikka, vaikka ihan kiva olikin. Nopeasti oli Talvipuutarha kierretty ja katsottu.
Bougainvillea oli kaunis! Lähinnä tuo Talvipuutarha vaikuttaa ainakin näin talvisaikaan mummojen kahvittelupaikka, kun on arkisinkin vain kolmeen asti auki. Pelkästään kasvien takia tuonne ei kannata mennä.
Seuraavaksi suuntasimme oikeaan kasvitieteelliseen, Kaisaniemeen. Maisemat oli kaikessa harmaudessaan aika kauniit!
Ja siellä löytyi mirhamit, maustepippurit, vaniljat, kaakaot sun muut! Tämä yläkuvan kasvi ei ole mirha, mutta tuon tapainen se oli. Siitä ei saanut kunnon kuvaa, kun se kökötti rautaisilla kierreportailla.
Puuvilla oli ihanan pehmeää! En tiedä, olisko sitä saanut oikeasti koskea...Tämä kaunokainen (jonka nimeä en muista) oli todella ihana vesipisaransa kanssa.Palmun lehvien alla tuntui ihan kesältä! Joissain huoneissa oli kuuman kostea tropiikin ilmasto, kun taas esim. savanni oli yllättävänkin viileä.

Tosi kiva retkikohde oli tuo paikka. Vaaleanpunainen lumme juuri aloitteli kukintaansa. Hyvä aika käydä siellä on myös loppusyksy, jolloin jättilumme on suurimmillaan. Kesällä olisi myös kiva käydä, kun näkisi kaikki ulkona kasvavat kasvitkin. Kylttejä näytti ainakin olevan suuri määrä.


4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Puuvillatupsu näyttää yhtä pehmeältä kuin miltä kangas tuntuu ihoa vasten. Olisiko toiseksi alimmassa kuvassa kolibrikukka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se varmasti kolibrikukka! Kiitos! Madeirallahan näitä mm. kasvaa, olisko joku niiden kansalliskukka peräti.

   Poista
 2. Huikean kaunis kuva palmunlehvästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Melkein kuin lojuisi jossain etelässä palmun alla : )

   Poista