24. toukokuuta 2013

Timantteja


Sateen jälkeen on paitsi raikasta, myös paikoitellen todella kaunista. Vesipisaroista on tullut timantteja kasvien lehdille. Vanha piharuusu oli kerännyt niitä ihan joka lehdelleen.Tulppaanin pintaankin timantit näyttävät takertuvan.Tämän yksilön sisään oli lisäksi piiloutunut ruskea lehti. Aika suojaisa paikka sille :)Kun tämä tumma yksilö ja sen lajitoverit aukeavat, saa vaaleanpunaiset tulppaanipenkit vähän kontrastia. Odotan innolla!Angervotkin ovat saaneet timanteista osansa. Tänä vuonna nämä pensaat varmasti kukkivatkin, viime keväänä ne leikattiin ihan alas eikä kukkia ehtinyt muodostua. Olisipa kiva, jos tämä olisi vaaleanpunakukkainen laji, mutta epäilen kyllä että se on valkoinen. No kaunis sekin :)


6 kommenttia:

 1. Ihania timantteja :) Sadeilmalla on kyllä kiva ulkoilla näin kesän kynnyksellä, ilma on niin raikkaan tuoksuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, sadeilman raikkautta ei mikään voita. Vaikka ei pihahommia oikein pystykään tekemään niin voi iloita siitä, että luonto saa oikein tehokastelun!

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Nuo hennosti raidalliset tulppaanit vesipisaroilla ovat uskomattoman kauniit. Ja ihanaa värisävyleikkiä tulee kun tummat aukeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Noita hentoisen värisiä tulppaaneita pitääkin ihailla ihan läheltä, että näkee raidat tarkkaan.

   Poista
 3. Noita timantteja on täälläkin näkynyt :) Kohta alkaa tulppaanien pääkukinta, onneksi sateet väistyvät, lupailivat helteitä ensi viikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, helteet tulee! Ja tulppaanienkin kukinta on erikiva asia, näin ekana tulppaanivuonna vielä erityisen suuri juttu :)

   Poista