27. toukokuuta 2013

Kasvilootat


Meillä kasvaa erinäisiä asioita erilaisissa laatikoissa. Tämän kevään uusi laatikko tehtiin karviaisille, siinä nököttää nyt Lepaan punainen ja Hinnonmäen keltainen, väleissä sammalleimua. Pitäisi olla punakukkaista, mutta eihän sitä koskaan tiedä...Takapihan lootan kuukausimansikka kukkii jo, ihanaa!Neljä isoa laatikkoa löytyy takapihalta, viime kesänä valmistuivat ja tänä kesänä aion ne vielä maalata. Etummaisessa on yrttejä ja erikoismansikoita (kk-mansikka sekä ananas- ja vadelmamansikat), seuraavassa naposteluun Valotarta ja Honeyoea. Kolmannessa laatikossa kasvaa tänä vuonna potut ja viimeisessä on salaattia, hernettä, kesäkukkaa ja sen sellaista.Mansikkakankaan peitin ulkonäkösyistä kuivalla heinällä. Mietinnässä on se, millä peitetään kypsyvät herkut linnuilta. Joku verkkoviritelmä taitaa olla paras, viime kesänä linnut ei meinaan pelänneet tarpeeksi pelättimiä ja muita härpäkkeitä.Kivan näköinen tulisi, jos laatikkojen välikäytävät kattaisi jollain. Nyt on ihan ´au naturel`, metsäpohja.
Kielot alkaa välittömästi laatikoiden jälkeen. Kukat avautuvat kovaa vauhtia, kohta tuoksu on huumaava!

10 kommenttia:

 1. Kielojen tuoksu on voittamaton :-)
  Hienon näköiset laatikkoviljelmät! Mansikoille kannattaa varmasti laittaa verkko päälle, keksit varmasti jonkun nätin tukisysteemin. Harjateräksestä tai jostain muusta materiaalista voisi laittaa tappeja laatikon reunoja pitkin ja sitten verkko niiden varaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Jotain nättiä on kehitettävä ja verkko ehdottomasti. Kai ne vanhat pelottomat pelätitkin voi verkkoja kaunistaa ;)

   Poista
 2. Huikea kielomatto. Meillä ne ovat jo avautuneet ja tuoksu on huumaava, oli pakko poimia iso kimppu sisällekin. Sinua odottaa mansikanmakuinen kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuoksuu jo meilläkin ja monet mansikat kukkii, ne pienimmät ehti ekaksi. Toivottavasti ihana kesä tulossa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Kielomeri on tosiaan melko ihku juuri tähän aikaan vuodesta.

   Poista
 4. Ei vitsit, että aina ihailen näitä laatikkopuutarhoja. Ovat niin siistejä ja ryhdikkäitä! Ja mieletön kielomeri - WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Laatikot on aika hauskat monellakin tapaa, puhtaanapidon yms. kannalta. Ja meillä ainakin tuo maa oli niin metsäisen heinääistä (ja kieloista!) ja kovaa, ettei maahan istuttaminen tullut kyseeseenkään. Yksi huono puoli laatikoissa vaan on, niihin tulee himo!

   Poista
 5. Innollaan jään minäkin seuraamaan mitä kaikkea vielä puutarhastasi kasvaakaan. Toivotaan, että linnut saadaan pysymään loitolla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Juu toivotaan että saadaan mansikat omaan suuhun! Jos vaikka tänä toisena vuotena satokin olisi jo iso tai ainakin isohko.

   Poista