9. huhtikuuta 2018

Kevään huiveja





Ensimmäinen ikinä virkkaamani huivi on syntynyt. Tämä malli osui silmiini jo ilmestyttyään vuosi sitten ja on kummitellut mielen perukoilla siitä asti. Muutamaan kertaan olin jo lankojen hankintaa vakavasti miettinyt ja varsinkin värisuunnitteluun käyttänyt tovin jo toisenkin. Aina kuitenkin joku seikka esti lankojen oston, joko ei ollut saatavilla oikeita värejä tai jokin villalanka houkutteli sillä hetkellä enemmän,

Huivi kuitenkin pyöri mielessä ja olihan se pakko viimein tilata langat. Eikä mennyt montaa päivää, kun huivin alku pääsi koukulle. Sattumoisin juuri tuona päivänä minulle nousi kuumetta ja jouduin huilailemaan seuraavan päivän. Silloin huivi eteni yli puolenvälin ja siitä sitten parissa päivässä tein sen valmiiksi. Lisäsin muutamia kerroksia vielä loppuun ennen reunusta, koska halusin käyttää kaiken langan. No ihan kaikki lanka ei kulunut, mutta jokaista väriä jäi alle 10g.

Huivi oli oikein helppo virkata, vaikka aluksi pelkäsinkin sen olevan monimutkaista. Kohoetu- ja kohotakapylvään tekemisen jouduin katsomaan ohjevideoilta, mutta ne osoittautuivat ihan simppeleiksi tehdä. Muuta ihmeellistä huivissa ei sitten ollutkaan, perussilmukoilla mentiin enimmäkseen. 

Ihan en saanut yläreunaa pysymään tasaisena, syytän kokemattomuuttani virkkaajana. Huivin lopullinen koko myös hirvitti hetken, mutta kun kastelin huivin ja venytin siihen pituutta, ei tarvinnutkaan enää pelätä. Hyvin menee kaulalle, epätasainen yläreuna jää kiltisti piiloon, ja päät laskeutuvat nätisti. 


Tästä tuli ihana hippihenkinen huivi! Laitoin helmiä hapsujen kaveriksi ja se vielä osaltaan voimistaa hippitunnelmaa.

Malli: Lost in Time (linkki suoraan ohjesivulle)
Lanka: Scheepjes Catona seuraavissa väreissä: 
Hazelnut
Topaz
Nude
Camel 
Old Rose
Root Beer
English Tea
Koukku: 4,5mm




Tässä toinen huivi, johon rakastuin suinpäin mallin nähtyäni. Se on Loop Londonin ilmaismalli Tiny Tassels, joka on suunniteltu yhdestä kerästä neulottavaksi pikkuhuiviksi. Halusin kuitenkin hieman kookkaamman huivin, joten käytin puolitoista kerää lankaa.




Pikkutupsujen teko oli erittäin aikaavievää puuhaa. Siihen tarvittiin kaksi paksua sukkapuikkoa ja neula. Ja niitä tupsuja vaan riitti ja riitti... Mutta kuten usein tämäntyyppisissä näpertelyprojekteissa, lopputulos palkitsi kaiken vaivan!


Malli: Tiny Tassels (linkki suoraan ohjesivulle)
Lanka: Hedgehog Fibres Skinny Singles värissä Film Noir
(tupsuissa mm. Madelinetosh Merino light, La Bien Aimee merino light, Malabrigo Sock.)
Puikot: 3,5 mm





Ja edelleen tämänkin huivi oli rakkautta ensi silmäyksellä. Katsoin instassa Joji Locatellin stooria Texasin lankamessuilta ja siellä oli esillä tämä huivi. Huivin nimi "Ohra" kiinnitti ensin huomioni ja katsottuani suunnittelija Caitlin Hunterin mallit Ravelryssä olin ihan myyty. Hänellä on myös huivimalli nimeltä "Kodikas". Ja aivan ihania villapaitamalleja!

Tässä huivissa iskivät erityisesti värit, hapsut ja tuo ihana palmikko keskellä! Siis niin nerokasta!
Kaivelin stashista neutraaleja lankoja ja ryhdyin neulomaan, nauttien joka silmukasta. Varsinkin tuo Donegal Sock oli ihan unelmaa neulottavaa, silkinpehmeää ja kevyttä.



Huiviin olisi kuulunut hapsut myös ylempään kerrokseen, mutta totesin ne kuitenkin aika turhiksi. Kaulalle kiedottuna huivin yläosa jää aina melko ruttuun, niin hapsuja ei sieltä edes näy.

Tämä ei varmasti ole ainoa toteuttamani suunnittelijan malli, sen verran ihania muitakin malleja hänellä on. Ihmettelen vaan, miksi en ole törmännyt tähän aarteeseen aiemmin?



Malli: Ohra (linkki Ravelryyn, maksullinen ohje)
Langat: Malabrigo Mechita värissä Sand Bank
Mothy and the Squid Oatmeal Donegal Sock (Etsystä)
Pikkukerät: woolmint mini ja BomBom yarns sock
Puikot: 4 mm




2 kommenttia:

  1. Mitä kaunottaria nuo jokainen valmistunut huivi ovatkaan! Ihan alkoi omaakin koukkua ja puikkoa syyhyttämään noiden tekeminen, nyt vain sitä aikaa jostain, hui!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva, jos huivit oli inspiraatioksi, toivottavasti saat pian jotain mukavaa puikoille tai koukulle : )

    VastaaPoista