14. maaliskuuta 2015

Pikkutyttösen kesämekkoOlen lähdössä katsomaan piakkoin 1 vuoden täyttävää kummityttöstäni Dubaihin ja halusin neuloa hänelle tuliaiseksi jotain spesiaalia. Ihastuin tämänmalliseen mekkoon Pinterestin kuvan perusteella, mutta kyseisen mekon malli oli jotenkin hankalasti ostettavissa. Ravelrystä selvisi, että jotkut olivat tehneet saman näköisen mekon yhdistämällä kaksi eri mekko-ohjetta.

Aloitin ensin yläosaa yksivuotiaan mekon silmukkaluvuilla, mutta kun olin menossa jo puolivälissä helmaa, tajusin kysäistä pikkuneidin strategisia mittoja kaulan, käsivarren ja rinnanympäryksen osalta. Ja tekeleenihän oli tietysti sen kokoinen, että olisi juuri mahtunut tytölle, mutta kasvunvaraa ei olisi ollut ollenkaan. Purkuun vaan ja isompaa kokoa tilalle! 

Tein kaulukseen yhden ylimääräisen lehden ja sain koon sillä suurentumaan. Sävelsin lehtien väliin helmineuletta ohjeesta poiketen, samoin aina oikein- ja sileä osuus on itse keksittyjä. Mekon alaosaan otin silmukkamäärät toisen mekon 2-vuotiaan koosta ja nyt pitäisi mekkosella olla tarpeeksi kokoa!

Malli: Yläosassa Eli  Baby Dress, helmassa Flora Dress (kumpikin ilmaisia ohjeita Ravelryssä)
Puikot: 4,5 mm pyörö
Lanka: Rowan Softknit CottonLangan valinnassa oli jälleen asuinmaan kuumuudesta johtuen kriteerinä ei-villaisuus. Käytin Rowanin Softknit Cottonia, joka oli ihanaa neulottavaa, nimensä mukaisesti oikein pehmeää. Langan koostumus oli läheltä katsottuna jännittävää, ikäänkuin pientä punosta.Pienten lasten neuletöitä on tosi hauska tehdä! Melkein tässä jo haaveilee mummoiluiästä, jolloin voi hukuttaa lapsenlapsensa kaikkiin söpöihin neulomuksiin : )2 kommenttia:

 1. Kylläpä onkin suloinen mekko! Voi sun onnellisia tulevia lapsenlapsia ;-)
  Vaan on teidän teinitkin niin kivoja, että heillekin on varmasti kiva tehdä, vaikka eivät enää noin minikokoisia olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva teineillekin neuloa, osaavat toivoa tiettyjä juttuja ja arvostavat. Kaikenkokoisia on kiva tehdä, paitsi nyt ehkä megasuuret miesten sukat on vähän epämieluisia, jostain syystä.

   Poista