25. helmikuuta 2014

10 kuvaa kesään - helmikuu


10 kuvaa kesään -haaste on edennyt helmikuuhun, joka kai kuuluisi olla varsin luminen, ainakin talvinen. Tältä kuitenkin näyttää pihalla ja se tuntuu pieneltä ihmeeltä. Ei lunta! Tämä erikoisen aikainen kevät on erittäin tervetullut. Meille on tosin tulossa torstaina maalämpöporaus ja se aparaatti tulee jyräämään tuosta nurmikon poikki. Hyvin todennäköisesti päästään siis keväämmällä massiivisiin nurmikon kylvähommiin. Poraus suunniteltiin niin, että olisi lunta ja pakkasta ja nurmikko kärsisi mahdollisimman vähän, mutta nyt pääsi käymään näin. Kukapa olisi voinut tietää vielä reilu kuukausi sitten, että nyt on huhtikuun säät!

Pihakierros paljastaa, että jotain on alkanut kasvaa. Sipulikukkien piippoja näkyy siellä täällä ja ilokseni suuri osa kurjemiekoistakin näyttää elinvoimaisilta, tässä Oriental Blush. Jospa tulisi edes yksi kurjenmiekan kukka tänä kesänä! Loppukesästä nuo vasta istutin, että voi olla ettei kukintaa vielä nähdä.Tämä viime elokuussa istutettu syysleimu Peppermint Twist näyttää erityisen terhakkaalta, kiva! Pionejakin kävin vähän kurkkimassa ja ainakin osassa pilkottaa jo punaista. Myös Juhannuspionissa, jonka palasen sain Sailalta. Raportoin varmasti sen ja muidenkin tapausten kasvusta vielä paljon, sen verran innostavia nämä kasvujutut joka vuosi aina on : )

Reissusta olemme selvinneet ehjin nahoin ja onnellisina. Tuntuu, että osa sydämestä jäi nyt Manhattanille... Kuvia otin lähes 2000, joten menee aikansa kun saan käytyä ne kunnolla läpi. Iso urakka, mutta oikein mukava sellainen. Palaan asiaan pian!


8 kommenttia:

 1. Molemmissa naapureissani on parin vuoden sisällä laitettu maalämpö, eikä poraus ole aiheuttanut kovinkaan suuria vaurioita puutarhoihin. Kompressori (tai mikä se nyt sitten lie) on ollut tiellä ja pitkiä letkuja johtanut siitä paikkaan, jossa poraus tapahtuu (ymmärsin, että letkua myöten kulki myös porauksessa syntynyttä jätettä). Menetelmiähän on tietenkin useita. Ehkä tuosta nurmikkorempasta syntyy jotain ihan uuttakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meillä se kone ajaa perille asti, tie on niin kaukana. Poraus tulaa pihan perimmäiseen nurkkaan.

   Aivan, jos ei muuta positiivista niin ainakin saatamme saada vanhempiakin muhkuroita nurmessa tasaiseksi!

   Poista
 2. Voi hyvänen aika, ei tällaista keliä olisi tosiaan arvannut ennustaa! Ihanan vihreältä näyttää, surku nurmea, mutta se on nopea toipumaan ja kasvamaan.
  Ai niin, Peppermint Twist! Omani söivät peurat, kuten tavallista, loppusyksyllä. Mutta voihan olla, että se jo noin terhakkaana puskee. Juhannuspioni on tosi aikainen versoaja, ja siitä ei kannata olla yhtään huolissaan - sen punaiset versonnenät tulevat joka vuosi hyvin aikaisin maan pinnalle, mutta eivät ole ole ikinä paleltuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, olen niin iloinen jos tuo Juhannuspioni selviää, kun se kesällä oli vähän kiikun kaakun. Nyt ainakin näyttää hyvältä. Eiköhän sinunkin peppermint Twist vielä sieltä puske! Toivotaan!

   Poista
 3. Kyllä se vaan niin on, että meikäläisenkin on pakko lopulta riisua monot jalasta ja uskoa, että tänä talvena ei hiihdetä :)
  Tavallaan harmittaa, mutta ei kumminkaan.. Kesä olis jo tervetullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niih, mä en päässyt suksille vielä ollenkaan. Hienoa, jos ehdit kuitenkin tänä talvena hiihtää!

   Meillä mies teki lenkin juuri tuolle nurmikolle ja nyt siinä näkyy ladun painaumat ; ) Ei siis mitenkään nurmikkoa tuhonneena kuitenkaan. Viime talvena hiihdettiin enemmän, nyt vähän vähemmän. Ehkä ensi talvi voisi sitten olla sellainen normipittuinen?

   Poista
 4. Kukapa olisi uskonut, niiden runsaslumisten talvien jälkeen tällaisenkin helmikuun koittavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä erikoislaatuista! Ei meinaa vaan tajuta. Mutta ei tosiaan syytä valittaa, aivan ihana yllätys viime vuoden piiitkän talven jälkeen! Jospa ei nyt tulisi mitään takatalvia hirveästi....

   Poista